خرید ارز، سکه و طلا و نگهداری شخصی، برخی از راه های انجام این کار می باشند که البته امنیت زیادی ندارند. افتتاح حساب ارزی آنلاین یا حضوری و واریز ارز به حساب هم از جمله دیگر روش های موجود می باشد که امنیت کامل سرمایه شما را تضمین می کند. افراد می توانند با مراجعه به تعداد زیادی از بانک های کشور که دارای شعبه یا واحد ارزی هستند، نسبت به افتتاح این نوع حساب اقدام نمایند. در ادامه هم ذخایر ارزی خود را به این حساب ها واریز کرده و با امنیت کامل، سرمایه خود را نگهداری کنند.
البته حساب های ارزی انواع مختلفی دارد که کاربران قبل از ایجاد حساب، باید شناخت مناسبی از این موارد داشته باشند. تقریبا در تمامی موارد هم امکان افتتاح حساب ارزی غیر حضوری فراهم شده تا نیازی به مراجعه حضوری و صرف زمان زیادی جهت این امر وجود نداشته باشد. حساب های ارزی قرص الحسنه پس انداز، جاری و سرمایه گذاری، برخی از مهم ترین انواع حساب ارزی محسوب می شوند. در در مورد اول همانند حساب های ریالی، هیچ گونه سودی به فرد تعلق نمی گیرد. اما امکان واریز و برداشت در هر زمانی فراهم است. اما در حساب های سرمایه گذاری که خود به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می شوند، سود ارزی هم به صاحبان سپرده تعلق می گیرد. البته افتتاح حساب ارزی معایبی هم دارد که از جمله مهم ترین آن ها، می تواند به کارمزد بالای برداشت اشاره کرد. در ادامه، نحوه ایجاد حساب ارزی، شرایط مورد نیاز، هزینه و شعب مجاز را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
نحوه افتتاح حساب ارزی
امروزه بسیاری از شهروندان به دلایل مختلف از جمله انتقال وجوه ارزی، صادرات و واردات کالا یا حتی حفظ سرمایه، تصمیم به ایجاد حساب های ارزی دارند. این افراد می توانند با دو روش مختلف شامل مراجعه حضوری به واحدهای ارزی بانک ها یا افتتاح حساب ارزی آنلاین، حساب پس انداز، جاری یا سرمایه گذاری ارزی خود را ایجاد کنند. روش ایجاد این نوع حساب ها هم ساده بوده و شرایط آن ها در اکثر موارد، مشابه شرایط مورد نیاز برای ایجاد حساب های ریالی است. اما قبل از هر چیز، باید اطلاعات کاملی در رابطه با حساب های ارزی داشته باشید. زیرا این حساب ها هم مزایا و معایب خود را دارند. برای مثال، امکان نگهداری ارز با امنیت کامل در آن ها وجود دارد. اما پس از افتتاح حساب ارزی غیر حضوری یا حضوری، جهت برداشت وجه از شما کارمزد دریافت خواهد شد. به هر حال، در ادامه نحوه ایجاد حساب ارزی را با دو روش حضوری و غیر حضوری برای تان آورده ایم.
نحوه ایجاد حساب ارزی حضوری
یکی از روش های افتتاح حساب از نوع ارزی، مراجعه حضوری به شعب بانک های دارای واحد ارزی یا دایره ارزی بانک مد نظر می باشد. در این روش مشتری باید مدارک و اطلاعات لازم از جمله اصل کارت ملی، اصل شناسنامه، کد پستی و حداقل موجودی ارزی مورد نیاز برای افتتاح حساب ارزی را به همراه داشته باشد. ذکر این نکته هم الزامی است که برای ایجاد حساب ارزی در اکثر بانک ها، مشتریان باید واجد شرایط افتتاح حساب های ریالی هم باشند. پس قبل از مراجعه حضوری، شرایط مورد نیاز را هم بررسی کنید تا هنگام مراجعه به شعبه با مشکلی مواجه نشوید.
نحوه ایجاد حساب ارزی غیر حضوری
علی رغم این که برخی بانک ها امکان ایجاد حساب ارزی را صرفا به صورت حضوری فراهم کرده اند، تعدادی از بانک ها شرایط افتتاح این نوع حساب را به شکل غیر حضوری هم ایجاد می کنند. روش افتتاح حساب ارزی آنلاین در این بانک ها هم اغلب مشابه ایجاد حساب ریالی به صورت غیر حضوری می باشد. یعنی باید به سایت، اینترنت بانک یا همراه بانک مد نظر مراجعه کرده و اقدامات لازم را جهت ایجاد حساب ارزی خود انجام دهید. در ادامه نحوه افتتاح غیر حضوری این نوع حساب را برای یکی از بانک ها بررسی خواهیم کرد.
افتتاح حساب ارزی غیر حضوری
بسیاری از بانک ها علاوه بر روش حضوری، امکان ایجاد حساب ارزی را به صورت آنلاین هم فراهم کرده اند. جهت افتتاح حساب ارزی غیر حضوری بانک های مختلف، باید به نرم افزار همراه بانک، اینترنت بانک یا سایت آن ها مراجعه کنید که این بسته به شرایط هر بانک، متفاوت است. یکی از بانک هایی که شرایط ایجاد حساب ارزی آنلاین را تا حد امکان ساده کرده، بانک ملی ایران می باشد. به این ترتیب، مشتریانی که در بانک ملی دارای حساب بوده و قبلا اپلیکیشن یا سامانه بام خود را فعال کرده باشند، طی چند دقیقه می توانند حساب ارزی خود را هم به صورت غیر حضوری ایجاد نمایند. برای افتتاح حساب ارزی بانک ملی از طریق سامانه بام، کافی است مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- ۱ ابتدا باید نشانی اینترنتی سایت بام بانک ملی یعنی baam.bmi.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. این گونه صفحه ورودی این سامانه برای تان نمایش داده می شود. اگر قبلا در بام ثبت نام کرده باشید، اکنون با تایید نام کاربری و رمز عبور می توانید به حساب تان وارد شوید. پس این اطلاعات را در جایگاه مربوطه قرار داده و سپس کدی که بر روی گوشی تان ارسال می شود، تایید کنید.
-
۲ با تایید اطلاعات کاربری و رمز ارسال شده، به حساب کاربری خود در سامانه بام منتقل خواهید شد. جهت
افتتاح حساب ارزی آنلاین، از بخش میانی صفحه بر روی گزینه «افتتاح حساب» کلیک کنید.
- ۳ با انتخاب گزینه قبل، به صفحه افتتاح حساب منتقل شده و باید از قسمت بالای صفحه گزینه «حساب ارزی» را انتخاب کنید. سپس از میان حساب های ارزی موجود، تیک مربوط به حساب مد نظر را قرار داده و بعد از تایید پذیرش توافق نامه، گزینه «تایید» را بزنید.
- ۴ در مرحله بعد، نوبت به تکمیل اطلاعات مشتری می رسد. اطلاعات مورد نیاز برای افتتاح حساب ارزی غیر حضوری در سامانه بام، شامل سریال پشت کارت ملی، شهر محل سکونت، کد پستی، شهر محل تولد، شهر محل صدور شناسنامه، تاریخ صدور شناسنامه و وضعیت المثنی بودن شناسنامه می باشند. این اطلاعات را تکمیل کرده و از قسمت انتهایی صفحه، بر روی گزینه «تایید» کلیک نمایید.
با طی کردن مراحل بالا و تکمیل سایر اطلاعات مورد نیاز، حساب ارزی شما به صورت آنلاین ایجاد خواهد شد. پس می توانید از مزایای آن بهره مند شده و دیگر جهت افتتاح حساب ارزی، نیازی به مراجعه حضوری نخواهید داشت.
شرایط افتتاح حساب ارزی
افتتاح حساب های ارزی هم مانند حساب ریالی ساده بوده و شرایط چندان دشواری برای آن در نظر گرفته نشده است. برای مثال، برخی بانک ها مانند بانک تجارت اعلام کرده اند، مشتریانی امکان ایجاد حساب ارزی را دارند که واجد شرایط حساب ریالی هم باشند. یعنی شرایط مورد نیاز برای ایجاد حساب ارزی در اکثر موارد، تقریبا همان شرایط لازم برای افتتاح حساب های ریالی است. شرایط مهمی که متقاضیان افتتاح حساب ارزی آنلاین و حضوری باید به آن توجه داشته باشند، حداقل مبلغ قابل قبول می باشد. این مبلغ برای حساب قرض الحسنه پس انداز معمولا ۱۰۰ دلار، برای حساب جاری ارزی معمولا حداقل ۵ هزار دلار و برای حساب های سپرده مدت دار، معمولا ۱۰۰۰ دلار می باشد. پس در صورت تمایل به ایجاد حساب های ارزی، باید به این مورد توجه داشته و حداقل مبلغ ارزی را تهیه نمایید.
هزینه افتتاح حساب ارزی
یکی از سوالات رایج کاربران در رابطه با افتتاح حساب ارزی غیر حضوری یا با مراجعه حضوری به شعب بانک ها، هزینه انجام این فرایند می باشد. در این رابطه باید بگوییم که مشتریان جهت ایجاد حساب ارزی در بانک ها، نیازی به پرداخت هزینه چندانی ندارند. موضوع مهم در این رابطه، حداقل مبلغ قابل قبول برای افتتاح حساب می باشد که باید آن را آماده داشته و ارائه دهند. همان گونه در بخش قبل اشاره کردیم، حداقل مبلغ قابل قبول برای افتتاح حساب ارزی قرض الحسنه پس انداز، جاری و سپرده مدت دار، به ترتیب معمولا ۱۰۰، ۵۰۰۰ و ۱۰۰۰ دلار می باشد. البته این مبلغ برای بانک های مختلف فرق دارد. اما مشتریان باید آمادگی تهیه و ارائه حداقل مبلغ تعیین شده توسط بانک را داشته باشند.
اپلیکیشن افتتاح حساب ارزی
در بخش های قبل، نحوه ایجاد حساب ارزی به صورت غیر حضوری و برای نمونه از طریق سامانه بام بانک ملی توضیح دادیم. اما توجه داشته باشید که شرایط لازم برای افتتاح حساب ارزی آنلاین از طریق برخی اپلیکیشن ها هم فراهم شده است. برای مثال، برنامه ایوا یکی از اپلیکیشن هایی است که امکان ایجاد حساب ریالی و ارزی را برای شما فراهم می سازد. جهت این امر، باید این برنامه را نصب کرده و پس از ورود به صفحه اصلی، گزینه «نشان بانک» و سپس «افتتاح حساب» را انتخاب کنید. با تایید اطلاعات در این قسمت، امکان ایجاد حساب ارزی و ریالی را خواهید داشت.
شعب افتتاح حساب ارزی
تعداد زیادی از بانک های کشور از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مجوز افتتاح حساب ارزی غیر حضوری و حضوری را به دست آورده اند. برخی از این بانک ها دارای یک سری دوایر مجزا با عنوان دایره ارزی هستند. اما در اکثر موارد، در همان شعب بانک بخشی با عنوان واحد ارزی تعریف می شود. بنابراین مشتریان با مراجعه به دوایر یا واحدهای ارزی بانک ها، می توانند درخواست خود را جهت ایجاد حساب ارزی با ارز مد نظر خود ارائه دهند. شرایط لازم برای ایجاد این نوع حساب ها در شعب ارزی هم عمدتا مشابه افتتاح حساب های ریالی است.
نتیجه گیری: افتتاح حساب ارزی توسط بسیاری از بانک های کشوری به صورت حضوری و آنلاین، انجام می گیرد. بنابراین متقاضیان نقل و انتقال وجوه ارزی، سرمایه گذاری در بازارهای مالی خارجی یا کسانی که قصد نگهداری ایمن ارز خود را دارند، می توانند در اسرع وقت حساب ارزی خود را ایجاد نمایند. شرایط مورد نیاز برای ایجاد حساب های ارزی، اغلب مشابه شرایط افتتاح حساب های ریالی بانک ها است. منتهی افراد هنگام افتتاح حساب ارزی آنلاین و حضوری، باید مبلغ مشخصی ارز به عنوان حداقل مبلغ قابل قبول، ارائه دهند. در این جا نحوه ایجاد حساب ارزی حضوری و آنلاین را به صورت کامل توضیح داده ایم.
خرید ارز، سکه و طلا و نگهداری شخصی، برخی از راه های انجام این کار می باشند که البته امنیت زیادی ندارند.
حداقل مبلغ برای حساب قرض الحسنه پس انداز معمولا ۱۰۰ دلار، برای حساب جاری ارزی معمولا حداقل ۵ هزار دلار و برای حساب های سپرده مدت دار، معمولا ۱۰۰۰ دلار می باشد.
3- افتتاح حساب ارزی از طریق اپلیکیشن افتتاح حساب ارزی به چه صورت انجام می گیرد ؟
برنامه ایوا یکی از اپلیکیشن هایی است که امکان ایجاد حساب ریالی و ارزی را برای شما فراهم می سازد. جهت این امر، باید این برنامه را نصب کرده و پس از ورود به صفحه اصلی، گزینه «نشان بانک» و سپس «افتتاح حساب» را انتخاب کنید. با تایید اطلاعات در این قسمت، امکان ایجاد حساب ارزی و ریالی را خواهید داشت.